Günümüzde artık teknolojinin de ilerlemesiyle sosyal medya kullanmayan kişi sayısı neredeyse yok denecek kadar azaldı. Bu durum da ister istemez çoğu işimizi bu sosyal ağlar üzerinden yapmaya itti bizi. Yeni insanlarla tanışmak, arkadaşlarımızla sohbet etmek, hayatımızı paylaşmak, reklam yapmak, para kazanmak.. Bunların hepsi için neredeyse bir sosyal medya hesabına ihtiyacımız var.  Peki iş bulmak? Günümüzde artık iş bulmanın zorluğu, mezun olunca ne yapacağım kaygısı insanları sarmış durumda. İşte tam da bu noktada LinkedIn devreye giriyor. LinkedIn diğer sosyal ağlardan farklı olarak iş veren ve iş arayan insanların buluştuğu ortak bir topluluktur. 

LinkedIn nedir ?

Daha ayrıntılı anlatmak gerekirse LinkedIn 2003 yılında hayatımıza girmiş bir iş verme ve iş bulma platformudur. Belki de LinkedIn’in bu kadar kullanıcıya sahip olmasının en önemli faktörü de hiçbir sınıf ayrımı yapmaksızın herkesin üye olabilmesidir. Örnek vermek gerekirse yaşlı, genç, öğrenci, müdür, lise mezunu, yüksek lisans öğrencisi.. herkes kolaylıkla buraya üye olabilir. 

LinkedIn Nasıl Kullanılır?

LinkedIn‘in ne olduğunu anladıktan sonra bir diğer adım ise LinkedIn nasıl kullanılır oluyor. Instagram, facebook gibi sosyal ağlara üye olurken nasıl e-postamızla aktive ediyorsak, LinkedIn üyeliği oluştururken de aynısını yapıyoruz. Artık profilimizi açtıktan sonra, sıra  kendimizi en iyi ifade edebilicek şekilde doldurmaya geliyor. Öğrenim bilgilerimizi, iş-staj deneyimlerimizi ve bunlardan hariç yeteneklerimizi, ilgi alanlarımızı LinkedIn profilimize ekliyoruz. 

Premium Üyelik

LinkedIn bütün özelliklerinin yanı sıra bize daha geniş çaplı hizmet verebilmek için Premium özelliğine de sahip. Ücretsiz olarak da kullanabileceğimiz bu platformu Premium olarak kullanırsak avantajlarından daha çok faydalanmış oluyoruz. Bu özellik sayesinde LinkedIn’e üye olan herkese mesaj gönderebiliyoruz ve profesyonel çevremizi daha da genişletebiliyoruz. Bir diğer özellik ise profilimizi görüntüleyenlerin tam listesini görebiliyoruz. Ücretsiz LinkedIn kullanımın da profilimizi inceleyen son 5 kişiyi görebiliyoruz. Peki LinkedIn hesabımı nasıl Premium a yükseltebilirim? Bunun için profilimizin sağ üst köşesinde ki “Ücretsiz Premium’a Yükselt” kısmına tıklıyoruz. Kariyer, iş ,satış, işe alım özelliklerinden kendimize en uygun olanını seçiyoruz. Bununla birlikte LinkedIn bize 1 aylık ücretsiz Premium kullanma hakkı sağlıyor. 

Neden LinkedIn Kullanmalıyız? 

Baştaki yazımızda da söylediğimiz gibi dijital platformlar hayatımıza girdikçe çoğu işimizi buradan yapmak kaçınılmaz olmaya başladı. LinkedIn, iş arayan, iş veren, kariyer yapmak isteyen, meslektaşlarını tanıyıp çevresini genişletmek isteyen herkesin kullanması gereken bir platform. İstatistiklere baktığımızda LinkedIn’de hesabı olan toplam kullanıcı sayısı: 610 milyon, aktif kullanıcılarında 260 milyon olduğunu bilgisine ulaşıyoruz. Bu da kariyer planlaması yapmak isteyen ve hala hesabı olmayan birinin zaman kaybetmekten buraya üye olmasını kanıtlar nitelikte kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor. Tabi ki, bu kadar kullanıcının buraya üye olmasının sebebi LinkedIn‘in sağladığı avantajlardır. 

LinkedIn Kullanmanın Avantajları

LinkedIn kullanmanın bir çok avantajı vardır ama öncelikle ve en önemlilerinden biri CV göndermek için herhangi bir iş ilanı beklememize gerek olmamasıdır. LinkedIn profilimiz aslında size 7/24 online olan bir CV sunar. Bu da isteyen herkesin, istediği saat ve günde profilinize girip sizi inceleyebilmesini sağlar.  LinkedIn’de belli konulara göre ayrılmış gruplar vardır. Bu gruplara katılıp iş dünyasıyla ilgili aklımıza takılan soruları sorabilir yeni fikirler edinebiliriz. Belki de LinkedIn’i diğer iş sayfalarından ayıran en büyük özelliği ise dünyaca ünlü firmaları da gövdesinde bulundurmasıdır. Bu ünlü firmalar LinkedIn’e iş ilanı vermekte ve bazı adaylarını buradan bularak insanlara çalışma fırsatı sunmaktadır.

Bir sosyal platform olan LinkedIn’i size kısaca anlatmaya çalıştım. Daha fazla bilgi sahibi olmak için <Etkili LinkedIn Kullanımı> eğitimimizi inceleyebilirsiniz.

https://dijip.com/etkili-linkedin-kullanimi/